sâmbătă, 13 mai 2017
Alimente bogate în cele mai importante substante naturale ( am taiat din liste ouale,astea si am lasat doar vegetalele )
Alimente bogate în cele mai importante substante naturale
Alimente bogate în substante proteice (peste 4%):
• orez
• orz
• ovaz
• grau
• ciuperci • porumb
• soia • hrisca
• linte • masline
• bob • migdale
• fasole boabe • nuca de cocos
• mazare uscata • nuci
• naut • floarea soarelui – miez
• secara • alune
• mei • arahide
Alimente bogate în calciu (peste 50 mg/100 g):
• smochine • arahide
• pmigdale • agrise
• patrunjel • curmale
• creson • ovaz
• fasole boabe • nuci
• lapte, produse lactate • masline
• alune • varza
• coacaze negre • spanac
Alimente bogate în fier (peste 2 mg/100 g):
• revent • patrunjel
• secara • porumb
• smocjine • fasole
• spanac • curmale
• migdale • masline
• mure • coacaze negre
• ovaz
Alimente bogate în magneziu (peste 50 mg/100 g):
• catina •curmale
• ciuperci
• varza
• macese
Alimente bogate în fosfor (peste 100 mg/100 g):
• secara
• ovaz
• dovleac-seminte
• alune
• fasole boabe • arahide
• linte • nuci
• mazare • migdale
• ciuperci • castane
• grau • catina
• porumb • smochine
• orez
Alimente bogate în lipide nesaturate:
• sofranel • migdale
• susan • arahide
• masline • nuci
• floarea soarelui • avocado
• soia • nuca de cocos
Alimente bogate în glucide (peste 15%):
• miere • cacao
• faina integrala de grau • struguri
• orez • prune
• porumb • macese
• fasole • banane
• linte • arahide
• bob • ananas
• soia • cartof
• smochine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu