sâmbătă, 13 mai 2017

Alimente bogate în cele mai importante substante naturale ( am taiat din liste ouale,astea si am lasat doar vegetalele )

Alimente bogate în cele mai importante substante naturale Alimente bogate în substante proteice (peste 4%): • orez • orz • ovaz • grau • ciuperci • porumb • soia • hrisca • linte • masline • bob • migdale • fasole boabe • nuca de cocos • mazare uscata • nuci • naut • floarea soarelui – miez • secara • alune • mei • arahide Alimente bogate în calciu (peste 50 mg/100 g): • smochine • arahide • pmigdale • agrise • patrunjel • curmale • creson • ovaz • fasole boabe • nuci • lapte, produse lactate • masline • alune • varza • coacaze negre • spanac Alimente bogate în fier (peste 2 mg/100 g): • revent • patrunjel • secara • porumb • smocjine • fasole • spanac • curmale • migdale • masline • mure • coacaze negre • ovaz Alimente bogate în magneziu (peste 50 mg/100 g): • catina •curmale • ciuperci • varza • macese Alimente bogate în fosfor (peste 100 mg/100 g): • secara • ovaz • dovleac-seminte • alune • fasole boabe • arahide • linte • nuci • mazare • migdale • ciuperci • castane • grau • catina • porumb • smochine • orez Alimente bogate în lipide nesaturate: • sofranel • migdale • susan • arahide • masline • nuci • floarea soarelui • avocado • soia • nuca de cocos Alimente bogate în glucide (peste 15%): • miere • cacao • faina integrala de grau • struguri • orez • prune • porumb • macese • fasole • banane • linte • arahide • bob • ananas • soia • cartof • smochine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu