sâmbătă, 13 mai 2017

Alimentele de bază pe care le poţi consuma când ţii post

Gateste rapid si simplu cu doar 10 ingrediente de baza Iata 10 dintre cele mai importante ingrediente din bucataria mea vegana: orez, paste din grau dur, cartofi, ciuperci, broccoli, rosii sau sos de rosii, ceapa, usturoi, dovlecei sau zucchini, avocado. Sunt de baza. Insa alaturi de ele vin si altele, de importanta majora, care nu imi lipsesc din casa, alimente precum: radacinoasele (telina, morcov, pastarnac, patrunjel), dovleacul placintar, quinoa, meiul, cous-cous-ul, migdalele si nu numai. Alimentele de bază pe care le poţi consuma când ţii post • Ciupercile • Leguminoasele: lintea, fasolea boabe, mazărea, năutul • Cereale integrale: amarant, quinoa, mei, hrişcă, orez brun, ovăz • Nuci şi seminţe crude: nuci româneşti, migdale, fistic, caju, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă • Pâine şi paste care sunt făcute din făină integrală • Legume şi fructe proaspete de sezon • Măsline. • Verdeţuri Consumă o cantitate mare de verdeţuri proaspete care se regăsesc din plin în acest sezon, deoarece acestea oferă necesarul zilnic de vitamine şi minerale, aducând şi multe fibre care ajută la digestie. Poţi mânca frunze de orice legumă, însă urzicile şi spanacul au conţinutul nutritiv cel mai ridicat. Nu este necesar să fierbi îndelung spanacul, poţi adăuga frunze proaspete şi în salate, alături de alte legume de sezon, pătrunjel şi salata creaţă roşie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu