sâmbătă, 13 mai 2017

cele mai bune surse de proteine pentru vegani

6 cele mai bune surse de proteine pentru vegani Seminţele de floarea-soarelui trebuie să se regăsească în meniul tău dacă ai optat pentru un regim care exclude orice produs de origine animală. Există proteine în foarte multe alimente în afară de carne, lactate şi ouă. Dacă te-ai decis să urmezi un regim vegan care exclude aceste surse este important să ştii care sunt alimentele pe care te poţi baza pentru conţinutul lor bogat în proteine. avem nevoie de 50 de grame de proteine pe zi. Acestea ne ajută să fim mai energici, să rezistăm mai uşor în faţa tentaţiilor culinare de tot felul şi să ardem grăsimile în plus. Proteinele sunt alcătuite din lanţuri de aminoacizi şi sunt esenţiale pentru dezvoltarea organismului. Organizaţia Mondiala a Sănătăţii recomandă ca proteinele să reprezinte 5% din aportul caloric zilnic, atât în cazul femeilor cât şi în cel al bărbaţilor. 1. Seminţele de floarea-soarelui O cană cu seminţe de floarea-soarelui conţine 29 de grame de proteine. 2. Quinoa O cană cu quinoa conţine 24 de grame de proteine. 3. Lintea O cană cu linte conţine 18 grame de proteine. 4. Migdalele sau untul de migdale Un sfert de cană conţine 16 grame de proteine. 5. Fulgii de ovăz ( ? ) O jumătate de cană cu fulgi de ovăz conţine 13 grame de proteine. 6. Seminţele de dovleac O jumătate de cană cu seminţe de dovleac conţine aproape 10 grame de proteine. 4 din 5 alimente bogate în proteine pentru vegetarieni Ştiai că quinoa este o pseudocereală care are proteine complete? Mai există şi alte alimente bogate în proteine care sunt recomandate vegetarienilor şi veganilor. De asemenea, sursele vegetale de proteine trebuie să fie incluse alimentaţia zilnică a persoanelor care au ales să urmeze un regim vegetarian sau vegan. Cinci alimente bogate în proteine 1. Quinoa Este o pseudocereală care conţine foarte multe proteine, foarte puţine grăsimi şi nu conţine colesterol. De asemenea, dacă o pui la încolţit îi sporeşti valoarea nutriţională, deoarece germenii de quinoa conţin vitamine (A, B6, B12, B5, B2, B1, C, D, E, K, H, acid folic, acid nicotinic), minerale (calciu, fier, crom, cupru, potasiu, seleniu, iod, magneziu, mangan, fosfor, zinc) şi toţi cei 9 aminoacizi esenţiali 2. Lintea Are un conţinut bogat în proteine. Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată. Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. 3. Germenii de lucernă Se află pe lista cu alimente bogate în proteine, având şi un aport de nutrienţi foarte ridicat. Atât germenii de lucernă cât şi cei de broccoli, varză, ridichi, ceapă, varză roşie asigură proteine de înaltă calitate şi pot să fie folosiţi în salatele pe care este recomandat să le consumi zilnic. Acestea vor furniza şi enzimele necesare pentru a uşura digestia şi a favoriza un tranzit intestinal bun. "Germenii reprezintă o formă mai eficientă, mai sănătoasă (şi cu siguranţă mai ieftină) de proteine decât convenţionala proteină de la fiintele nevinovate sau chiar decât alte tipuri de proteine vegetale", 4. Amarantul Este tot o pseudocereală precum quinoa şi care nu este scumpă. O găseşti în unele supermarketuri şi în magazinele naturiste. Ea poate să fie folosită pentru a prepara budinci delicioase pentru micul dejun atunci când este fiartă în lapte vegetal, o poţi include în smoothie-uri sau diverse tocăniţe, chifteluţe vegetariene sau ciorbe. Amarantul furnizează proteine de calitate şi nu conţine gluten, astfel că poate să fie consumat şi de către persoanele care au intoleranţă la gluten. O lista de inlocuitori bogati in proteine: - tofu - din boabe de soia (nefermentat) - seitan - din cereale (gluten) - tempeh - din boabe de soia (fermentat) - soia texturata - din boabe de soia (nefermentat, si recomandat a fi consumata foarte rar) - ciuperci - leguminoase: fasole, linte etc.. - chiftele: seitan, soia, tempeh, leguminoase - snitzele: seitan sau soia - sarmalutze: ciuperci, ciuperci si nuci, soia texturata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu