sâmbătă, 13 mai 2017

alimente importante pe care să le consumi zilnic

4 din 5 alimente importante pe care să le consumi zilnic Usturoiul este un superaliment cu efect spectaculoase asupra sănătăţii. Descoperă care sunt şi celelalte alimente minune pe care să le consumi zilnic! O alimentaţie echilibrată care cuprinde proteine de calitate multe verdeţuri şi legume, cereale integrale, leguminoase, nuci, seminţe şi fructe va asigura o mulţime de nutrienţi esenţiali pentru corpul tău. Dar pentru că este foarte greu să planifici zilnic mesele pe care le vei consuma, astfel încât să te asiguri că ai inclus toate alimentele de care are nevoie corpul tău este bine să îţi faci o listă cu cele mai importante alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniul tău. Iată care sunt cele 8 alimente minune pe care să le consumi zilnic: 1. Usturoiul Este unul dintre alimentele cu efecte puternice asupra sistemului imunitar, a sistemului cardiovascular, dar este şi recunoscut pentru proprietăţile sale anticancerigene. Chiar dacă este un aliment cu un miros puternic şi pe care nu îl poţi include cu uşurinţă în planul tău alimentar zilnic este bine să ştii că nu este necesar să-l foloseşti în cantităţi mari. Astfel că un căţel de usturoi zdrobit poate să fie inclus fără probleme în preparatele pe care le consumi în timpul zilei şi este suficient în zilele în care nu-ţi permiţi o cantitate mai mare. Alicina este substanţa din usturoi care-l transformă într-un superaliment. 2. Ceaiul: verde, alb, negru şi oolong În general, ceaiul care derivă din frunzele plantei Camellia sinensis este cel care are proprietăţi anticancerigene recunoscute de specialişti. Astfel că în această categorie intră ceaiul verde, negru, alb şi oolong. Aceste sortimente de ceai constituie alternativele potrivite pentru cafeaua care are un efect acid asupra corpului, mai ales atunci când este consumată în exces. Ceaiul conţine polifenoli care au un efect antioxidant foarte puternic, protejând corpul inflamaţiile care pregătesc terenul pentru boli grave. Studiile arată că ceaiul, în special cel verde, protejează inima de boli, are efecte anticancerigene, scade riscul de Parkinson şi Alzheimer, stimulează arderea grăsimilor şi este de folos persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2. 3. Alimentele fermentate natural Kefirul, iaurtul, varza murată sau alte legume lăsate la fermentat protejează colonul, favorizând înmulţirea bacteriilor bune. Toate aceste alimente fermentate în mod natural produc bacterii bune care au un rol esenţial pentru sănătate, transformându-le într-un superaliment care merită consumat zilnic. aceste alimente au grijă de sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia, refac flora intestinală după administrarea antibioticelor şi protejează colonul de boli grave. Ingrediente pentru Varza Rosie Fermentata O varza rosie mica, proaspata, cumparata de la tarani jumatate de ceapa rosie mica sare roz de Himalaya (este foarte important sa folositi o sare de calitate, cum ar fi cea de Himalaya sau cea de mare, netratate, pentru ca substantele cu care se trateaza sarea de masa, pe care o gasim la supermarket, distrug bacteriile) Veti avea nevoie de un borcan care se inchide ermetic, foarte, foarte bine curatat. Eu l-am spalat pe al meu foarte bine, si l-am trecut si prin aburi de apa clocotita, ca sa il sterilizez. Toate instrumentele pe care le folositi – farfurie, cutit, borcan, trebuie sa fie foarte, foarte curate. Taiati varza fideluta, ceapa o maruntiti cu cutitul, puneti totul intr-un bol si presarati cu sare. Presati varza cu degetele si amestecati-o 2-3 minute, pana cand se inmoaie si incep sucurile sa iasa din ea. Puneti-o in borcanul curat, presati-o bine, lasati spatiu 3-4 degete la gura borcanului pentru gaze si in caz ca varza incepe sa se umfle, inchideti bine borcanul si lasati-l la temperatura camerei timp de 2 zile. Va veti da seama ca e gata dupa mirosul acru, ca de muraturi. Daca miroase prea puternic, o puteti amesteca impreuna cu alte legume. Mai puteti fermenta in acelasi mod morcovi sau varza chinezeasca. 4. Legume crucifere: varză, rucola, hrean, broccoli, conopidă, gulii, varză de Bruxelles, napi Aceste legume au fost îndelung studiate şi s-a demonstrat că au substanţe care protejează corpul de cancer. De aceea, trebuie să ai grijă să le incluzi pe rând în dieta ta zilnică., toate aceste legume crucifere au betacaroten, luteină, zeaxantină, vitaminele C, E, K, acid folic, minerale şi sunt o sursă importantă de fibre. Indolii şi sulforafanul din conţinutul lor au fost două substanţe intens studiate de mulţi specialişti pentru efectele lor anticancerigene şi s-au dovedit a avea capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu